Kärlek är Kärlek

Fick en kommentar på bloggen som gjorde mig inspirerad att skriva ett helt blogginlägg som svar, för jag tror inte jag kan hålla mig kort om ämnet, och det är ändå något jag har funderat att skriva om ur någon vinkel. Ju fler det når ut till desto bättre.

namnlos

Hej kära Anon och andra som funderat på dylika saker!

First things first – du är inte feg! Du har uppenbarligen rannsakat dig själv och funderat kring det här ämnet, läst på, och kommit fram till vad du identifierar dig som, vilket är en modig akt för det är aldrig lätt att ens för sig själv erkänna sig ”annorlunda” och utanför den såkallade normen, även när det som är annorlunda är något som man själv i sin egen värdegrund och i ett större perspektiv anser vara – som du säger – okej.
Sen det här med att komma ut… jag vill påstå att ens sexualitet är en stor bit av ens person, så det är självfallet skitkänsligt när det (beklagligtvis) finns en risk att vissa människor kan uttrycka sig… låt oss kalla det klumpigt… om ämnet. Jag har undrat nån gång om man som hetero egentligen reflekterar alls på samma vis över hur stor del av människans persona sexualiteten ändå är intrasslad med, när man inte tvingas på samma sätt, för man hör till normen.
Om jag hör någon säga nedlåtande saker om min läggning så GÖR det ont, även om det ”endast” är ett illaformulerat skämt. Det går med ilska att skaka av sig det när det är någon man knappt känner (för dem kan man stämpla som idioter utan att det gör en nån större förlust), men det är svårare om det är någon nära. Därför förstår jag att det måste vara sjukt mycket jobbigare att komma ut om man har orsak att tro att de närmaste, ens familj, kan ha svårigheter med det.
Det är så lätt för folk som inte är i samma sits att säga saker som ”MEN DU SKA SKIT I VA ANDRA TYCKER”, för även om det är helt sant i det här fallet så int fan e de ju lätt om det rör någon man älskar. Var sak har sin tid.
Jag har inte behövt vara modig på det viset, för jag hade en sån tur att en nära släkting till mig kom ut före mig och jag kunde se att ingen i familjen lyfte ens ett halvt ögonbryn om den saken, hennes flickvän var välkomnad som vem som helst annan. De har faktiskt inte kommenterat mitt eget utkommande alls, men jag vill ju tro att det samma skulle gälla mig om jag en dag kom hem med någon som inte var en man.
Jag kan dock förstå dig Anon med det där att ”göra sig” ÄNNU mer annorlunda än man redan är. Ibland har jag liksom lite önskat att jag var typ bi istället för pan, för att det känns som att mer människor vet vad bi är (hey guys, jag är inte attraherad till stekpannor, that’s not what it is). Sen att jag ju äldre jag blir dessutom börjat tvivla mer och mer på monogami som den optimala förhållandeformen för mig gör ju inte saken direkt bättre på den punkten heller… Ibland tror jag dock att det ”räddar” mig lite just det att jag ÄR en person som sådär annars också kan anses lite konstig, exempelvis med min stil. Så det förväntas kanske mer av mig än andra att jag ska vara annorlunda på andra plan också (vilket gör attityden till det som är annorlunda mera ”förlåtande”, när det sitter på mig som redan har en social identitet som den excentriska).

Ibland kan jag tycka att vi har byggt upp en för stor hype med det där att man ”sku måsta” gå ut med sin läggning officiellt. Känner du dig bekvämare med att inte göra det så behöver du faktiskt inte, och tro mig, det gör dig inte fegare än nån annan. Det är en ganska konstig procedur egentligen. Ingen hetero går ju ut med att de är hetero. I en drömvärld så sku dedär int behöv va nån juttu alls, man sku bara kuna va de man e från början.

Men det är heller inte så kul känsla det där att gå runt och känna som att man bär på en hemlighet. Själv kunde jag finna det jobbigt om jag stod i en cirkel med folk som talade om dessa ämnen, med alla möjliga typer av åsikter, och jag känner mig
A) som en spion, undercover
B) jävligt obekväm och rädd att nån ska säga nåt skit och jag ska vilja försvara mig för att jag känner det de sagt attackerar mig som person även om de ”bara” sagt det sådär annars – men inte riktigt känner jag kan ta vissa ord i min mun för att jag inte är ute med min läggning ännu och jag är inte redo att outa mig på ett sånt sätt.
Nu när folk vet om vem jag är så har jag fått ett alternativ C, vilket innebär att jag kan styrka mina åsikter på ett annat vis, och har en annan sorts pondus när jag talar om vilka saker som kan såra, så jag har faktiskt upplevt att det ger mer makt på den punkten.

Sen är det ju det där med att hitta partner också. Är man nyfiken på en samkönad konstellation så kan ju det förstås vara lättare att hitta om man har kommit ut. Det där tycker jag överlag är svårt. Ser jag exempelvis en tjej jag finner intresse för på krogen så inte fan vågar jag nu gå fram till henne då och ”göra bort mig” eftersom jag inte kan veta om hon är straight eller inte….. plus att jag helt annars också är helt fruktansvärt jävla awkward när det kommer till kvinnor, haha. Helt hemskt. De få gånger som en annan kvinna faktiskt har gjort närmanden så har jag blivit så ”tonårsnervös” så att jag i princip har sprungit åt andra hållet och sen ångrat mig.
Dejting appar där man actually kan se vem som är vad kan ju faktiskt hjälpa lite på traven där… Nujust har jag ett sånt problem som att jag har matchat med en sjuuuukt söt brud på Tinder och sen har jag i hela 4 jävla dagar gått runt och funderat på om jag borde skicka nåt åt henne och vad i så fall, haha. Nolo.
Nå, de va nu lite off subject. 😀

Det som triggade mig själv att komma ut sådär med pompa och ståt på social media (innan visste bara en par vänner) var faktiskt bland annat skjutningarna som skedde inne på en gayklubb i Orlando i somras. Jag blev bara så sjukt jävla arg alá ”you can’t silence us” att jag ville göra nåt sorts statement med att gå ut just precis då. Jag har många fel och brister – men min läggning är fan inte en av dem.

13423960_10207687950935589_1881435905405081077_n

Så, kära Anon med company. Var er själva och var stolta över det, för ni är jättefina, oavsett vilken läggning ni har och om ni har valt att gå ut med den eller inte. Och jag hoppas att ni alla får hitta en kärlek ni trivs med, och att ni ska få visa den så öppet som ni själva väljer och vill, och att ni ska ges det utrymmet i trygghet ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s