UUUGghghhhhh

Jag vill springa barfota på daggig mossa, åka på äventyr med en enkel biljett, ha blommor i smutsigt hår, sjunga falskt med sanna vänner, brinna ikapp med lägerelden, åka ut på djupa vatten tills horisont är allt man ser, vakna lite lagom svettig i söndertvättade lakan, bära en stickad tröja storlek större, skrika rakt ut för att jag kan, andas tillsammans med stormen, lyfta andras själar, gå nedför en bortglömd stig, skratta vilt i regnet, filosofera kring när universum tar slut, vila efter maten, höra hjärtan slå i takt, dansa i ett andrum, låta höjder hisna i min mage, aldrig titta bort, aldrig titta ned.

tumblr_mmn14uZD0e1rozhr5o1_500

Jag vill inte stampa i systemet, tvingas i en ruta, sortera papper utan innebörd, stoppas upp av pengar, plockas ned av mönster, hindras gå emot normen, tvångsmatas med lögner, frätas av kemikalier, döda inre barnet, känna skuld till staten, ägas av nån annan, behärska och bete mig, internalisera sociala konstruktioner, villa volvo husvagn, 9 till 5, småprata om vädret, ljuga om hur jag mår för att det är så man gör, ”…för att det är så man gör”.

tumblr_mhf94oZiVq1r1a3slo1_500

 

6 reaktioner på ”UUUGghghhhhh

  1. Riktigt bra beskrivning av frihet och slaveri! Nu ska jag filosofera vidare på detta i småtimmarna då sömnen förstås inte infinner sig. Så länge vi behöver pengar är vi alltid slavar, pengarna berövar oss vår frihet, det är mitt tankesätt (inte så unikt kanske ;)). Inte ens en miljonvinst på lotto gör oss fria, för även om vi själva skulle lyckas undvika ”rikemanssjukan” så blir omgivningen runt omkring en förpestad, för alla vet att den som har pengar har makt. Fast hur gärna jag än ibland skulle vilja skita i vårt uppfuckade samhälle och befria mig från systemet, så vet jag att det aldrig går. ”Bli fri så sköter universum resten”, säger hippien. Men eftersom jag inte kan bo i skogen och leva på bär och fiskar, så tror jag inte att universum betalar hyra för en uppvärmd bostad. Eller mat. Eller sjukvård om jag blir sjuk. Dessutom vill jag ju så gärna ha kosmetika, internet och en utlandsresa i året dessutom. Så, jag väljer ju då att vara slav under systemet jag hatar. Alternativet som evig bidragstagare och sossukund vore ännu mer frihetsberövande för då ÄGS jag av staten som jag skulle vara beroende av. Samhället suger 😦 Känns som att hela ens liv går ut på att hitta en gyllene medelväg. Jag älskar frihet så mycket så jag blir alldeles yr och vimmelkantig, den är nog min högsta prioritet, strävar alltid till att uppoffra den så lite som möjligt mot att få bara den summa pengar nånstansifrån som jag behöver för att klara mig. Balansgången är svår och ojämn.

    • Hehe, jag skrev också detta inne på småtimmarna, det tenderar vara då som dessa känslor är som värst… Det där med pengar blir jag galen på, för det lockar mig inte att ackumulera pengar på hög, jag är inte motiverad nog att sträva efter dem, men samtidigt så fattar jag ju att jag behöver pengar för det mest grundläggande. Det är intressant det här, för när jag tänker efter så skulle jag mycket hellre jobba volontärmässigt för bostad och mat, än jobba för pengar (såläng det var för något gott, givetvis). Problemet med de volontärgrejer jag har kollat upp här tidigare så är ju att du behöver ha PENGAR för att komma dig iväg och jobba gratis, jesuskristus ändå.
      Jo, som jag ser det så största problemet med att ”break loose” så är just såna där saker som sjukård… det behöver du ju ändå någon gång i slutändan. För största möjliga frihet men ändå ha det nödvändiga ”skyddet” så borde man ju hitta sig ett ”flytande jobb” som man kan göra var som helst och på egna tider. Ett jobb som man dessutom gillar, känns självvalt. Jag önskar VERKLIGEN att jag var en bättre skribent eller konstnär….. Jag säger inte att det är enkla jobb eller nåt, men ack de saker du tillåts göra som författare för att du gör ”research för en ny bok”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s