Avgiftning

Håller just nu på med projekt ”avgifta mig från Facebook”. Konstaterade (vuxet nog) att jag sitter framför datorn alldeles för mycket och gör ingenting. Missar livet, liksom. När jag ska göra skolarbeten blir det också fort till det där att jag klickar in mig på facebook – utan att egentligen ens aktivt tänka på att jag gör det! Helt plötsligt så kommer jag bara på mig själv med att sitta och uppdatera det där förbannat tråkiga nyhetsflödet, igen.

Igår gick det riktigt bra, fick gjort mycket mer än vanligt och kände mig också allmänt nöjdare med livet än vanligt. Dagen upplevdes också vara lite längre.

Facebook och liknande är ju lite beroendeframkallande på det viset att det lurar våra hjärnor att vi faktiskt gör något, när vi sitter och läser vad andra gör. Men det ger oss ändå inte riktigt ”the same fullfillment” som när man gör något på riktigt, vilket gör att vi vänder ännu mera uppmärksamhet mot facebook för att söka djupare efter den där sista delen som man får när man är klar med en aktivitet. Och vips har flera timmar gått.
Det här har jag nog läst en undersökning om nån gång, men nu minns jag ju inte vem som gjorde den, så det här blev ingen vidare vetenskaplig referens 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s